Mange har en drøm å få dratt på spaferie, hvor du kan velge og vrake mellom metoder som gir velvære og er veldig godt og avslappende for kroppen. Helt fra vi blir nyfødte, lengter vi etter kontakt og berøring.

 

Noen har til og med forsket på nyfødte og konkludert med at babyer har veldig godt av å bli holdt mot en bar overkropp, noe som viser at hudkontakt er godt for oss, les mer her for å finne ut hvorfor det er slik. Det å få en massasje av flittige hender som treffer de rette punktene gjør derfor ikke annet enn godt. Nå er det også lett å gi en massasje eller et spaopphold som gave, og det vil nok mottakeren sette stor pris på.

 

Massasje reduserer både stress og smerter i kroppen

De fleste skulle nok ønske at døgnet fikk flere timer, siden en full og hektisk timeplan er det som ofte styrer hverdagen. For de som har store lån er det nok ekstra stressende, når man vet at man kommer til å betale inn store månedsbeløp i mange år framover. Barna i familien merker også når foreldrene er stresset, og det virker som oftest negativt på humøret deres. Da kan en massasje være midt i blinken, siden man kan legge seg på en benk i rolige omgivelser og bare legge hverdagen bak seg for en liten stund. Stress kan føre til anspenthet, og da er det ekstra godt å få myket opp og manipulert stive muskler i nakken.

Det har også blitt forsket på sykehuspasienter som har gjennomgått operasjoner, og det ble konkludert med at massasje reduserer både angst og smerter. Den delen av hjernen som gir følelse av velbehag ble stimulert, og det å massere visse deler av kroppen kan også hjelpe mot hodepine. Musikk er også et kjent middel mot stress, og kanskje du som er musikkelsker allerede har en spilleliste med beroligende musikk som hjelper deg med å tenke på noe helt annet enn hverdagens problemer.