Helse og trening er store tema som alle tenker på. Fire av fem nordmenn trener minst en gang i uka, og folk flest er opptatt av å spise sunt og naturlig. Vi har både mulighetene og økonomien til å kunne spise frukt og grønt, og helsemyndighetene anbefaler at vi spiser fem om dagen.

Siden helse og trening omfatter alle mennesker, finnes det selvfølgelig mye informasjon og ulike retningslinjer for hva man bør spise og hvordan man bør trene.

Trening og helse

Noen ganger føler man seg fortapt i jungelen, men heldigvis finnes det flotte bøker hvor man kan holde fokus på et tema, og i listen under er det flere forfattere som tar leserne med på en fantastisk reise gjennom temaer rundt helse og trening. Det beste av alt er at man også kan ta med seg boken på løpetur, treningssenteret, i bilen eller andre steder du ønsker inspirasjon og motivasjon – takket være Lydbok-apper man kan laste ned til telefonen. På den måten kan du høre engasjerende informasjon via hodetelefonene dine, uansett hvor du er. Dette er noen av bøkene du ikke bør gå glipp av:

Helserevolusjonen av Maria Borelius
Bli med på en suksessrik helserevolusjon sammen med prisbelønte vitenskapsjournalist Maria Borelius! Hun tar for seg inflammasjon som grunnlag for flere folkesykdommer, og deler kunnskap om hvordan man kan leve en antiinflammatorisk livsstil.

Hvile av Siw Aduvill
En fabelaktig tankevekker fra tidligere sirkusartist Siw Aduvill, som hjelper deg med avspenning og hvile i hverdagen. Med alt fra hjerneforskning til flytetanker, får man innspill om både yoga, sex, vinsmaking og hverdagsliv med en humoristisk tvist. Lær deg å slappe av, og virkelig hvile.

Jeg hater å trene av Brita Zackari
Absolutt ikke den ordinære treningsboken – men derimot en morsom og inspirerende bok fra den svenske bloggeren og programlederen Brita Zackari. Den kommer med en stor «let’s-go»-faktor, og gir deg også et seks-ukers program. Til alle som trenger litt motivasjon!

Lev mer tenk mindre av Pia Callesen
Nok en bok på listen som er en inspirerende bok om hvordan man skal fokusere på velvære, indre helse og ikke minst – metakognitiv terapi. Det sistnevnte hjelper en til å bearbeide kriser, og rett og slett ikke bekymre seg. Boken er skrevet av psykologen Pia Callesen, som ønsker å endre negative tanker til positive tanker, og gi livsgleden tilbake til folket.

Smart mamma av Helle Bornstein
En nydelig bok for alle som er gravide eller har vært det. Forfatter Helle Bornstein, som til vanlig er tobarnsmor og personlig trener for både Tone Damli, Camilla Pihl og andre kjente profilerte kvinner i underholdningsbransjen, gir deg nyttige og gode råd om alt fra livsstil og kosthold til trening under og etter svangerskapet. Det er da ingen grunn til å kutte ut treningen med baby i magen – eller å bli kreativ med øvelser sammen med babyen!

Det finnes en bok som kan inspirere alle og enhver, og forhåpentligvis kan det å kunne ta med seg bøker i øret mens man enten mediterer, pumper seg på treningsstudio eller løper i skogen hjelper oss til å elske det vi gjør.