Popcorn regnes for å være en av de mer harmløse snacksene man kan stappe i seg, siden det tross alt har en grønnsak som mais som hovedingrediens. Før var det et styr å lage popcorn, da måtte man vanligvis poppe det i en kjele, som ikke bare lagde skrekkelig med bråk, men hvis man løftet lokket bare et lite øyeblikk, spratt det ofte ut flere popcorn.

 

Nå, derimot, er det bare å legge en pose med micropop i mikrobølgeovnen og la det stå til, bare pass på at den ikke stekes for lenge slik at for mye blir svidd.

 

Mange tar seg dermed en pose med popcorn med god samvittighet når man skal sette seg ned og nyte en TV-kveld eller en film, kanskje bare litt ekstra salt tilsettes for mer smak. Men nyere studier har vist seg at popcorn kan være litt skadelig, og det av flere grunner.

 

Tennene får lide når det gafles popcorn

 

Det er ikke bare harde drops som skaper slitasje på tennene. Flere tannleger påpeker at mange skader på tennene skyldes spising av popcorn.

 

Popcorn består opprinnelig av harde maiskorn, og det er når disse ikke blir poppet, at det kan være skadelig, siden de antakelig har blitt enda hardere etter en sviende omgang i mikrobølgeovnen og forblitt upoppet. Det gjelder derfor å vente med å ta posen ut av mikroen til du hører den verste poppingen har lagt seg, men venter du for lenge, kan mye bli svidd. Kanskje du kan la de upoppete kornene bli igjen på bunnen av posen hvis du får øye på noen.

 

Når man ser på en spennende film, er det selvfølgelig TV-skjermen som får fullt fokus, og derfor stapper man ofte bare snacksen i seg helt tankeløst. På denne måten får mange i seg upoppede korn, og derfor er det best å være føre var. Det gjelder ikke å tygge for store munnfuller heller, siden små biter kan sette seg godt fast mellom tennene og være nesten helt håpløse å få ut. Tennene blir ofte misfargede og slitte etter skader på dem, men har skaden først skjedd, er for eksempel Dentway et glimrende hjelpemiddel for å få bukt med det problemet.