I det lange løp vil det kanskje lønne seg å investere i en tredemølle du kan ha hjemme, da slipper du medlemskap i et treningssenter og transportutgiftene dit.

På http://www.casallpro.no/gym-kategori/kondisjon/tredemolle/ finner du et stort utvalg av rimelige tredemøller, og dermed er alt du trenger noen gode joggesko ment for innendørsbruk for å komme i gang.

Siden farten kan justeres på en tredemølle spiller det ingen rolle om du er nybegynner og trenger å begynne i det små, den kan nemlig tilpasses til vanlig ganghastighet. Det bør likevel være en viss frekvens og hastighet på gangen for at det skal bli til mosjon. Det anbefales en frekvens på omtrent 100 skritt i minuttet, noe som vil tilsi rundt 0,6 sekunder for hvert skritt.

De ordentlig avanserte tredemøllene har forskjellige programmer hvor du også kan trene intervall, og de kan også heves og senkes slik at det blir som å jogge i kupert terreng.

 

Dette er blant tingene som skjer med kroppen når du begynner å trene

Under løping vil fettceller fjernes fra midjen, og ved hjelp av kompliserte prosesser føre til at du blir slankere og sterkere. Det vil også frigjøres stoffer i hjernen som er bra for både helsen og generell velvære. Det å svette er bare kroppens egen mekanisme for avkjøling, og du vil få mer energi i hverdagen.

Det er også viktig å spise riktig for den som ønsker å gå ned i vekt, siden feil matinntak har ført til at mange har sluttet å gå den treningsveien de hadde begynt på. Sjokolademelk er faktisk bra for deg både under og etter treningen, for eksempel på en lang sykkeltur kan du unne deg en kartong sjokolademelk. Det slukker tørsten, og tilfører i tillegg karbohydrater og proteiner som musklene trenger.

Yoghurt inneholder lite kalorier, og for mer smak kan du tilsette bær eller nøtter. Det blir vanskelig å nyte maten hvis du må tvinge den i deg, så pass på at måltidene er både nærings- og smaksrike. Les mer om ting du som løper bør få i deg her.