Dersom du driver med atletiske idretter som for eksempel turn eller boksing, er yoga rett og slett nødvendig for å tøye ut musklene til å bli så bevegelige og fleksible som mulig. Vi kan også merke oss er at vi kan utvikle en større evne til statisk styrke, det vil si å holde kroppen sin i ro under press. I denne artikkelen skal vi nevne hvilke andre fordeler yoga har, både mentale og fysiske!

Yoga er en aktivitet de fleste har hørt om, men det er ikke sikkert at alle forstår at det faktisk finnes virkelige fordeler ved å holde på med denne aktiviteten. Dersom du drar på en gruppetime, er musikken det første du kanskje merker.

Mentale fordeler

yoga treningDenne er designet for å være så avslappende som mulig, fordi fokus skal være på din egen kropp. Pusten er også veldig viktig når vi driver med yoga, og som med all aktivitet som krever høy konsentrasjon kommer dette til å virke avslappende og meditativt.

På grunn av dette kommer yoga til å forbedre din mentale helse fordi du gir slipp på stresset som du påtar seg gjennom hverdagen, og fokuserer istedet på øyeblikket. Dersom du ikke er veldig engasjert i slike aktiviteter, hvor følsomhet og oppmerksomhet rundt din egen kropp og ditt eget sinn er i fokus, kan dette virke forvirrende – men det viktigste du kan kjenne på er hvordan du føler deg før og etter timen. Her kommer du til å virkelig føle en forandring, og du kommer antakeligvis til å føle deg mye mer avslappet enn du var tidligere. Du er oppfordret til å undersøke disse fordelene enda nærmere.

Fysiske fordeler ved yoga

Det er dog ikke kun mentale fordeler du kan håpe på å oppnå ved å drive med yoga. Det er også ekte fysiske fordeler ved dette også. For det første kan vi nevne at når vi driver med yoga, kommer de fysiske og mentale fordelene til å flette seg sammen til noe fantastisk. De forsterker hverandre på en veldig praktisk måte. Gjennom de mentale fordelene vi har snakket om, kommer vi også til å bli mer oppmerksomme på hvordan vi skal bruke kroppen riktig, noe som leder til enda bedre teknikk under trening og som igjen leder til mer effektive treningsøkter.