BelgfruktAlle vet at kroppen har godt av å være i bevegelse, og regelmessig trim er godt for helsen. Men det er også svært viktig å være bevisst på hva vi fører inn i kroppen med det vi spiser. Noen slutter å forsøke å gå ned i vekt fordi de ikke merker noen forskjell, selv etter aldri så mye trim. Dette kan ofte ha sin årsak i at de ikke spiser riktig. Det kan være noen som ikke vil endre kostholdet sitt fordi de tror at sunn mat ikke gir matglede.

Det er absolutt sant at det å spise en sjokoladebit er en mye bedre opplevelse enn å spise et kålblad, men det finnes uante muligheter når det kommer til hva måltider kan bestå av. Visste du at det finnes rundt 7 000 eplesorter, enda vi i Norge bare for det meste vet om gule, grønne og røde?

Bedre for kroppen og miljøet

Kjøtt er noe som de fleste liker, siden det er mørt og har mye smak i seg. Men å produsere kjøtt er svært belastende for miljøet, siden storfe trenger beitemarker som må vannes, og dyrene trenger fôr og vann. En fiskeburger kan være like velsmakende som en hamburger, og å spise fisk er langt mindre belastende for miljøet, siden fisken for det meste ikke trenger hjelp fra menneskene for å vokse og leve. Så det å redusere kjøttinntaket ville være bra for naturen, og du trenger ikke å miste matglede av den grunn. Prøv også å inkludere frukt og grønt til alle måltider, som et eple til frokosten, løk i kjøttdeigen til middag og agurk og tomat på baguetten til lunsj. Du trenger ikke å la grønnsakene dominere måltidet, men ha litt ved siden av, siden litt grønnsaker er uendelig mye mer gavnlig enn ingen grønnsaker.