I følge en undersøkelse gjort av TV2, er 9 av 10 spurte skeptiske til å kjøpe dekk via internett. Noe som er litt rart når netthandelen har mangedoblet seg de siste årene og folk kjøper bildeler og egentlig alt mulig man trenger på nettet som aldri før. Men når det kommer til dekk er folk mer skeptiske. La oss se litt nærmere på fordelene med å kjøpe dekk på nettet og hvorfor dette kan være mer miljøvennlig.

Hvorfor kjøpe dekk på nettet?

Utvalget av ulike typer dekk er omfattende. Når man skal kjøpe dekk er det flere ting man bør tenke på. Hvilke dekk har det beste veigrepet? Hvilket merke er av best kvalitet? Hvor holdbare er dekkene og når må du eventuelt bytte de igjen? Piggdekk eller piggfrie dekk? Det er en del ting man bør tenke over. Men det veldig få tenker over er at de dekkene man bruker kan ha både en positiv og negativ innvirkning på drivstoff forbruket, slitasje av veien og ikke minst skadene de påfører miljøet. Med miljøvennlige dekk kan man spare miljøet for unødvendig ekstra utslipp og spare lommeboka for unødvendig påfyll av drivstoff.

Når man kjøper dekk på nett får man velge selv hvilke dekk man vil ha. Man kan navigere seg frem til de dekkene som er mest miljøvennlige, er av best kvalitet og mest gunstig i pris. Handler man dekk via en dekkforhandler får man de dekkene som gir de høyeste marginene, og disse er ikke miljøvennlige.

Hvilke dekk er miljøvennlige?

Ved å handle på nettet og velge riktig dekk kan du spare opptil 10% drivstoff og spare veiene mot unødvendig slitasje. Det som er hovedforskjellen på miljødekk og vanlige dekk er rullemotstanden. Miljødekk har lavere rullemotstand, noe som gjør at dekkene ruller lettere på vegen. Med stor rullemotstand må det mer drivstoff til for at bilen skal gå fremover.

I tillegg produseres miljødekk med minst mulig utslipp og har gjerne gummisammensetninger som gjør de ekstra holdbare. Alle dekk er nå merket med en drivstoffeffektivitet-skala. Denne skalaen går fra grønn A til rød G hvor grønn A er mest miljøvennlig. Forskjellen på disse to merkingene kan være inntil 7,5 % reduksjon på drivstoffforbruket.

Hvilken biltype bør man velge?

Ved å velge miljødekk sparer man miljøet for mye unødvendig utslipp, men vil man spare miljøet enda mer burde man bytte ut fossilbilen med en hybridbil eller el-bil. Med miljødekk på el-bil får man enda lenger kjørelengde på et fullt ladet batteri. Noe som gjør at man ikke trenger å lade like ofte. Tenk på hvor mye penger man selv sparer med både el-bil og miljødekk. Man slipper å bruke penger på drivstoff, slipper å betale bompenger, kan spare penger på å ha grønt billån med lavere rente og sist, men ikke minst, bidrar vi til å spare miljøet og jorden vår for unødvendige utslipp. Det grønne skiftet kommer og flere og flere velger nå el-bil fremfor fossilbil. Dersom du kjøper fossilbil i dag, kan du få problemer med å få solgt den igjen om noen år.

Det eneste du gjør med fossilbil er å tape penger og utsette miljøet for CO2-utslipp. Tenk grønt og gå over til el-bil og miljødekk!